Ittas vezetésért letartóztatták a részeg polgármestert Floridában, miután áthajtott egy postaládán

2024.09.03. 14:50
A floridai Naples-ben nincs zéró tolerancia, de nem árt vigyázni, könnyen kattanhat a bilincs, ha valaki túlzásba viszi az italozást és a volán mögé ül. Így történt ez a helyi polgármesterrel is, aki meg sem állt autójával, amíg ki nem döntött egy postaládát.

Teresa Heitmann, a floridai Naples polgármestere megbukott a józansági teszten, majd letartóztatták. A TooFab portál értesülései szerint a megengedett alkoholszint kétszerese volt a vérében. Az újonnan megjelent bodycam-felvételek és a 911-segélyhívóra beérkező telefonhívás elénk tárja a polgármester letartóztatása előtti pillanatokat. 

A Naples-i rendőrség elárulta, hogy egy férfi felhívta a 911-et és bejelentette, hogy egy nő egy ezüstszínű autóval követi őt és a feleségét. A telefonálónak a nő azt mondta, hogy ő a polgármester, és úgy nézett ki, mint aki részeg.

– 911, mi a vészhelyzet? – kérdezte a diszpécser.
– Igen, ö..... azt hiszem, a polgármester részeg – mondta a telefonáló.
–... ó, most áthajtott a postaládánkon.

A hangfelvételen a telefonáló azt mondta, hogy Heitmann több háztömbön keresztül követte őt, mielőtt kiszállt volna az autóból, és beszélt volna vele. A társalgás közben esett le a férfinak, hogy a polgármester részeg. A háttérben hallatszik, ahogy Heitmann próbálja megcáfolni a férfit.

Nyilatkoztak a munkatársak

Amikor a rendőrök megérkeztek, Heitmann a ház előtt állt és elvileg a hangját felemelve beszélt. Többször megkérték, hogy legyen halkabb, de nem jártak sikerrel. Ekkor több helyszíni józansági tesztet is megcsináltattak vele, hogy kiderüljön, ittas-e. A Dash kamera felvételein Heitmann azt állítja, hogy csak egy pohár bort ivott és nem tett semmi rosszat, de a helyi polgármester három józansági teszten is megbukott, valamint nem tudott egyenes vonalban járni.

A rendőrség megfújatta a nővel a szondát, amely kimutatta, hogy a

véralkoholszintje kétszerese a megengedett határértéknek.

Heitmannt letartóztatták, ittas vezetés miatt vádat emeltek ellene és elvontatták az autóját. Átvitték a Naples-i  börtönközpontba, ahol benntartották egy éjszakán át, majd csütörtökön 500 dolláros óvadék ellenében szabadon engedték. Hetimannt várhatóan szeptember 18-án állítják bíróság elé.

Jay Boodheshwar, Naples önkormányzatának egyik vezető tisztviselője eközben szintén megszólalt az ügyben és Heitmann letartóztatását követően kiadott egy nyilatkozatot.

A város alkalmazottai szomorúan értesültek a polgármestert érintő incidensről. Tudjuk, hogy ez nehéz időszak Heitmann polgármester számára és meg fogjuk adni neki a teret, amire szüksége van. Naples közösségének meg kell nyugodnia, csapatunk elkötelezett a lakosok szolgálatával kapcsolatosan. 100 százalékban biztos vagyok benne, hogy alkalmazottaink nem hagyják, hogy ez az incidens befolyásolja közösségünk szolgáltatásait

– fogalmazott.