Válaszolt az Oasis a jegyvásárlási botrányra

2024.09.05. 09:48
A zenei világban több mint egy hete szinte minden a legendás angol rockzenekarról szól. Először a felhőtlen öröm, később azonban a hatalmas csalódás lett úrrá a rajongókon. Most a zenekar válaszolt a kialakult helyzetre.

Mint megírtuk, a zenekar szerelmeseit sokkolta, hogy 148 fontról 355 fontra nőtt a normál jegyek ára néhány óra alatt a hivatalos jegyértékesítő oldalon. A rajongók órákon keresztül álltak a virtuális sorban, mire bejutottak a vásárlófelületre, sokan azonban döbbenten látták, hogy egészen más ár van kiírva, mint amiről korábban tájékoztatták őket.

Hatalmas lelkesedéssel ostromolta a Ticketmaster oldalát az a több millió ember, aki látni szerette volna az Oasis egyesült királyságbeli koncertjeit, amelyekre 15 év szünet után kerül sor. Az első pofon akkor jött, amikor órákon keresztül kellett várakozniuk az embereknek, mert volt olyan is, aki előtt több mint félmillióan álltak a sorban. Mivel az ember általában nem csak egy jegyet vesz, elkezdett csökkenni az esély a sikeres vásárlásra. 

Reagált a zenekar

Sokan hosszú órák elteltével jutottak be a platformra, sőt még jegyek is voltak, azonban a mosolyuk mégsem volt őszinte. A korábbi jegyár több mint kétszereséért lehetett akkor már megvásárolni a belépőket.

Mivel minden jegy elkelt, ezt sokan valószínűleg rossz szájízzel ugyan, de kifizették, mások azonban ezt az összeget már nem engedhették meg maguknak, és többórányi várakozás után, jegyek nélkül, csalódottan csukták le a laptopot.

A zenekar most reagált a kialakult helyzetre, bejelentettek még két koncertet, amely a Wembley arénában kerül majd megrendezésre.

Ez azt jelenti, hogy még 200 ezer ember részt fog tudni venni a zenetörténeti eseményen 2025 szeptemberében – azonban nem mindenki repes az örömtől.

Az Oasis koncertjeire regisztrációhoz kötött jegyelővétel is indult, ahol a szerencsésebbek még a hatalmas harc kezdete előtt megszerezhették belépőiket. A szóban forgó két koncertre is indul majd hasonló jegyelővétel, azonban a zenekar bejelentette, hogy az Egyesült Királyságban élő rajongókat részesítik majd előnyben akkor, amikor ismét megnyílik a jegyvásárlás. Így azok, akik külföldről érkeznének a banda koncertjére, némi hátrányból indulnak.