Döntse el ön, melyik volt a kétezres évek legjobb magyar regénye!

Az Index összegyűjtötte a kétezres évek tíz legjobb magyar regényét. A kutatáshoz jeles kritikusokat, kiváló szakértőket, neves irodalmárokat és tudósokat hívtunk segítségül, a végeredményt pedig már közzétettük az Indexen. Már a teljes listát is megmutattuk, nem kevesebb mint 76 alkotásra érkezett szavazat. Eljött az ideje, hogy olvasóink véleményét is kikérjük.

Az Index kulturális rovata arra vállalkozott, hogy megtalálja a kétezres években kiadott tíz legkiválóbb magyar regényt. Ahogy arra számítottunk, a végső 10-es sorrend parázs vitát váltott ki a magyar kulturális közéletben. Szerkesztőségünkhöz is számos visszajelzés érkezett. Ezt egyáltalán nem bánjuk, hiszen már korábban is jeleztük, a Kultúra rovat újságíróiként fontosnak tartjuk az erről szóló kulturált vitát, mert szükség van rá.

Most az olvasón a sor

Már a cikk ötletének születése idején élből elvetettük, hogy mi magunk állítsuk össze a top 10-es listát, ezért kerestünk meg több mint negyven kiváló és meghatározó kritikust, irodalmárt, szakértőt, irodalomtudóst, hogy hozzáértésükkel segítsék munkánkat. Közülük 18-an elfogadták az Index felkérését, összeállították és megosztották velünk saját top 10-es listájukat. Az eredményeket kiértékeltük, a végeredményt már megmutattuk, a teljes listát is, amelyen összesen 76 alkotásra érkezett szavazat.

Most pedig az olvasók is szavazhatnak arról, hogy a lista első 25 helyezettje közül számukra melyik regény van a legjobbak között.

Melyik a kétezres évek legjobb magyar regénye?

Az olvasók szavazatait 2024. október 20-ig várjuk, aztán az eredményeket kiértékeljük, és a végeredményt hamarosan megosztjuk olvasóinkkal.