Will Smithnek kicsi volt Django szerepe

2013.03.27. 13:23

Nem volt elég nagy a szerep, ezért utasította vissza Will Smith, hogy eljátssza Djangót, Quentin Tarantino filmjében, a Django elszabadul-ban. A színész az Entertainment Weekly-nek beszélt arról, hogy miért nem tetszett neki a felszabadított, majd bosszút álló rabszolga szerepe, ami végül Jamie Foxx kapott meg.

"Django nem a főszerep volt ebben a filmben, én meg főszerepet akartam. Itt viszont a másik karakter volt a főszereplő" - közölte Smith. Az akadémia ezt másképp látta, a másik szerepet, a fejvadászt játszó osztrák Christoph Waltz ugyanis a legjobb férfi mellékszereplőnek járó Oscar-díjat kapta meg.  A Django elszabadul-t forgalmazó Weinstein Company pedig azért küzdött, hogy Jamie Foxx a legjobb férfi főszerepért járó Oscarért indulhasson, végül azonban nem kapott jelölést.

Will Smith nem túl következetes, amikor a Django visszautasításáról beszél. Korábban ugyanis egészen mást mondott az Empire magazinnak. Akkor még nem a szerep nagyságával, hanem a forgatás időpontjával volt baja. "Nagyon közel voltam hozzá, hogy elvállaljam, ez volt az egyik legnagyszerűbb forgatókönyv, amit valaha olvastam" - mondta akkor. Hozzátette, hogy éppen a Men In Black 3 közepén járt és egyszerűen nem volt ideje arra, hogy leüljön és megbeszélje a dolgot Quentin Tarantino rendező-forgatókönyvíróval, feltartani pedig nem akarta a projektet. "Ez az egész nevetséges, mert ez egy zseniális forgatókönyv volt" - méltatlankodott. Ezzel a megállapításával nem volt egyedül, Tartantino az 1994-es Ponyvaregény után a Django elszabadul-ért másodszor is megkapta a legjobb eredeti forgatókönyvnek járó Oscart.

Will Smith legközelebb A Föld után című akció sci-fi-ben lesz látható. M. Night Shyamalan filmjét júniusban mutatják be Magyarországon.