Will Smith a jó szíve miatt nem lett Django

2015.11.24. 08:41

Amikor híre kelt annak, hogy Quentin Tarantino egy westernen dolgozik, ami egy felszabadult rabszolga bosszútörténete lesz, rögtön elkezdtek szállingózni a hírek, hogy Will Smith kerül majd a főszerepbe. Tökéletes választás lett volna, Smith már úgyis elkezdett komoly szerepeket vállalni (Hét élet, A boldogság nyomában), egy Tarantino-film pedig emelte volna egy kicsit a renoméját, hogy hajlandó rizikós választásokat is hozni.

Aztán nem így lett, Django szerepére Tarantino Jamie Foxxot választotta, amivel szintén nem jártunk rosszul, viszont azért érdekes sztorinak tűnt, hogy Smith miért nem vállalta el a szerepet. Most a Hollywood Reporter a szokásos év végi színész-kerekasztalában a színész elmondta, hogy a Django elszabadulnak

szerinte tökéletes volt a története – egy rabszolga megtanul ölni, hogy visszaszerezze a feleségét - , de Quentinnel nem tudtak megegyezni.

Smith nagyon szerette volna a Django főszerepét, de ő azt akarta, hogy ne egy bosszútörténet, hanem egy szerelmi történet legyen belőle. Ő nem tudott együtt érezni azzal, hogy a filmben az erőszak a megoldás. Szerinte a szeretetnek kellett volna lennie. 

Persze Smith összevissza beszél, 2013-ban még azt nyilatkozta, hogy azért nem vállalta, mert nem Django volt a főszerep, korábban meg azzal érvelt, hogy a Men In Black 3 közepén kapta a felkérést.