Roland Emmerich megint lerombolja a Fehér Házat

2013.03.28. 16:27

A nagyszabású katasztrófafilmek rendezője, Roland Emmerich ismét feldúlja Amerikát, ezúttal a White House Down című thrillerben, ami az április 4-én bemutatásra kerülő Támadás a Fehér Ház ellen című Gerard Butler-filmhez hasonlóan arról szól, hogyan igyekeznek terroristák bevenni magukat az USA elnökének munkahelyére (Butler filmjéről itt írtunk).

Emmerich filmjét nyáron mutatják be, főszereplője Channing Tatum, Jamie Foxx és Maggie Gyllenhaal lesz. Tatum egy olyan rendőrt alakít majd, akit nem vettek fel a Titkosszolgálathoz, de ettől még elviszi a kislányát egy fehér házi túrára, ami persze pont egybeesik azzal hogy az elnökre (Jamie Foxx) egy félkatonai/terrorista szervezet támad rá, és a rendőr dolga lesz megvédeni az elnököt, az országot és persze a világot is.

A filmben feltűnik még Jason Clarke, James Woods, Richard Jenkins, Jake Weber, Lance Reddick és Joey King is, a forgatókönyvet az a James Vanderbilt írta, aki a Pókember-rebootot is jegyzi. A bemutató júnus 28-án lesz az USA-ban, nálunk egyelőre nem tudni, mikor látható.