Nincs konkurense az Evil Dead vérfürdőjének

2013.04.08. 11:09 Módosítva: 2013.04.08. 11:11

Berobbant az amerikai mozikba az új Evil Dead film. 26 millió dollárral a hétvégi toplista élén nyitott a horror. Az Evil Dead az 1981-es Sam Raimi-film remake-je, és klasszikus horrorfilmes alaphelyzetből indul: egy csapat fiatal bulizik egy elhagyatott hétvégi házban. Ott aztán rátalálnak a Holtak Könyvére, elkövetik a hibát, hogy felolvasnak belőle, ezzel pedig magukra szabadítják a poklot. A rendező ezúttal Fede Alavarez, Sam Raimi producerként segítette a munkát.

Húszmillió dolláros hétvégi bevételnél többet még két film tudott elérni, a lista második helyére a G.I. Joe 2 került, ami nekünk nagyon nem tetszett, egyedül Bruce Willis volt benne értékelhető. A film ennek ellenére 21,1 millió dollárt hozott a hétvégén. A harmadik legnagyobb bevételt a Croodék 3D őskori animáció hozta.

Logikus, mindenki számára követhető sztori, profin kiegyensúlyozott tálalás egy kissé szájbarágós, de pozitív üzenet: Az élet változás, a változás érdekes, ami érdekes, az jó. Tehát jó az élet - ilyennek láttuk mi az őskori család történetét, ami már 126 millió dolláros összbevételnél jár. Az amerikai mozik múlt hétvégén összesen 134 millió dollárt termeltek, ami 8 százalékkal több, mint tavaly ilyenkor.