A Senna rendezője Amy Winehouse-ról forgat dokumentumfilmet

2013.04.25. 11:17

Asif Kapadia, a Senna című, egyébként nagyszerű dokumentumfilm rendezője egy újabb ikonikus alakká vált, és az autóversenyzőhöz hasonlóan igen fitalon elhunyt hírességről Amy Winehouse énekesnőről forgat filmet. Az egyelőre még csak tervezetként létező filmhez a gyártó a cannes-i filmfesztiválon szándékozik forgalmazót találni. Winehouse 2011-ben, alkoholmérgezésben hunyt el, mindössze 27 éves korában.

A 2006-os Back to Black című lemezzel világhírűvé lett énekesnőről tervezett filmről Kapaida azt nyilatkozta, hogy egy "modern, érzelmes és releváns alkotás lesz, ami megragadja majd a mai társadalom lényegét" bármit is jelentsen ez. "Amy-hez hasonló tehetség generációnként jó, ha egy születik, nem lehetett nem odafigyelni rá. Szívből jött minden sora és elvarázsolta a közönséget. Tragédiája legalább annyira a ma társadalmának és a média világának kórképe, mint egy egyéné."

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?