Kiakadt a család az Amy Winehouse-dokumentumfilmre

2015.04.28. 09:06

Májusban, a cannes-i filmfesztiválon mutatják be az Amy című dokumentumfilmet, ami Amy Winehouse életét mutatja be archív felvételek és interjúk segítségével. A filmet eredetileg Winehouse családja támogatta, most azonban fordult a kocka, és a People magazinnak eljuttattak egy közleményt, amiben eltávolodnak a kész filmtől, amiért az félrevezető, és tele van alapvető „nemigazságokkal”.

A család szerint a film történetének nagy részét olyan emberek szavai adják ki, akiknek semmi közük nem volt Amyhez életének utolsó éveiben, a nekik ellentmondó interjúalanyok pedig nem kerültek be a végleges filmbe.

AMY - előzetes

Az énekesnő apja, Mitch Winehouse azt mesélte a Sun on Sundaynek, hogy szabályosan rosszul lett, amikor látta a kész filmet, ami miatt Amy nagyon dühös lenne, ha láthatná. A család szerint a film félreérti Winehouse egészségügyi állapotát, és azt, amit a családja és az orvosai tettek neki, hogy segítsenek. Szerintük a film úgy próbálja meg beállítani Mitchet, aki inkább a színpadra tolta a lányát, ahelyett, hogy segítsen neki, és az Amy nevében felállított alapítványt is arra használja, hogy a saját zsebét tömje meg. Az Amy Winehouse-alapítvány, ami fiataloknak célzott drogprevencióval foglalkozik, most a pert fontolgatja.

Asif Kapadia (aki a hasonló port kavart Senna-dokumentumfilmet is rendezte) egy közleményt juttatott el a People-nek, amiben a készítők elmondják, hogy a filmet a család teljes támogatásával kezdték el forgatni. Száz különböző személlyel készítettek interjúkat, az elkészült film pedig ezek alapján lett szerkesztve.