Százmilliós hétvégét várnak Vin Dieseltől

2013.05.24. 17:10

Ezen a hétvégén mutatkozik be az amerikai mozikban a Másnaposok harmadik és a Halálos iramban hatodik epizódja, ami nem mellesleg elég sirelmas képet fest az amerikai filmművészetnek is nevezett gagyigyár helyzetéről, de ezt most hagyjuk, nem akarunk felhergelni senkit, főleg nem magunkat. A három merevrészeg haverról szóló komédia első két része a Ted bemutatásáig a korhatáros vígjátékok között vezette a nézettségi és bevételi listákat, a harmadik részre pedig már 103 millió dollárt költöttek, így a stúdió joggal várja, hogy egy rakás pénzt termeljen. Igen ám, de nem számoltak Vin Diesellel.

Halálos iramban 6. (2013) magyar feliratos

A Halálos iramban-franchise arra az egyszerű, de nagyszerű ötletre építkezve hozott eddig egy rakás pénzt, hogy a gyors kocsik, a laza beszólások, a kivillanó csöcsök és kockahasak külöünösebb történet nélkül is beviszik a közönséget a moziba, így az első öt részben az a pofonegyszerű elvet követték, hogy a profi autótolvajokról és utcai autóversenyzőkről szóló filmek minden újabb részében még több autó, látványos jelenet, és még kevesebb történet szórakoztatta a jónépet.

A Másnaposoktól 65 millió dollárt remél a forgalmazó, míg a versenyautós Vin Diesel filmtől, aminek nem mellesleg már most lehet tudni, hogy lesz folytatása is, 100 milliót, de minimum 85-t, ami azért nem lenne rossz négy nap alatt. Az előbbi nem biztos, hogy a kitűzött célt teljesíteni tudja, hiszen a szerda éjféli bemutatója csak 3,1 milliót hozott - hét millió dollárral kevesebbet, mint a második részé (de csak 200 000 dollárral kevesebbet, mint az agyonsztárolt Star Trek). A Halálos iramban 6 a világ többi országában már bemutatkozott, a briteknél három nap alatt 13,2 millió dolárt hozva, ami rekord a Universal történetében.

Korhatáros előzetes a Másnaposok 3-hoz

A Másnaposok 3-t a magyar mozik jövő héttől vetítik, a Halálos iramban 6 viszont már látható, akár 4DX-ben is.