Kristen Stewart Guantanamóban tölti a nyarat

2013.06.06. 13:31

Kristen Stewart volt az első a Twilight sztárjai közül, aki erőteljesen próbált különböző szerepekkel eltávolodni filmes karakterétől. A sorozatnak vége, de Stewart tovább próbálkozik - írja a Moviefone.

A színésznő két forgatáson is részt vesz idén nyáron. A Camp X-Ray című filmben egy guantanamói katonát alakít majd, aki különleges kapcsolatot alakít ki egy rabbal. A film címe az erősen vitatott, emberi jogokra rendszeresen fittyet hányó, fogvatartottakat időn túl bebörtönző intézet orvosi szobájára és az orvosi szoba röntgengépére utal, amit nyilvánvalóan akkor üzemelnek be, ha valamelyik fogvatartottnak végtagját törik a korántsem szelíd őrök.

Kristen Stewart másik nyári filmje a Sils Maria lesz, amit nagy valószínűséggel majd művészfilmnek fognak címkézni a filmes futószalag végén. Olivier Assayas írta a forgatókönyvet és rendezni is ő fog. Juliette Binoche egy Maria Enders nevű legendás színésznőt alakít majd, akinek egy másik, fiatal, de problémás színésznővel kell versengenie, akit Chloe Moretz játszik. Moretz karaktere az idősödő, egykor tündöklő díva szerepére hajt. Stewart pedig Maria Enders asszisztensét játssza.