Nő rendezheti meg a mamipornót

2013.06.20. 11:45

Egy viszonylag kevéssé ismert rendezőnő, Sam-Taylor Johnson rendezheti a mamipornóként elhíresült A szürke ötven árnyalata című bestseller filmváltozatát. Az érthetetlen okokból kirobbanóan sikeres regény egy 27 éves milliomos, Mr. Grey és még nála is fiatalabb szeretője, a diáklány, Anastasia Steele viszonyát tárja fel anatómiai részletességgel.

A producerek szerint Johnson, aki csak egy egész estés filmet készített eddig, a John Lennon - A fiatal évek címűt (ez nem is lett rossz), ideális választás a mamipornó rendezőjének, mert megvannak a képességei ahhoz, hogy megmutassa a két főhős közötti bonyolult kapcsolatot. Korábban egyébként olyan rendezők érdeklődtek a projekt iránt, mint Gus Van Sant, Susanne Bier vagy Josh Wright. Rejtély, hogy mit láttak az ostoba sablonsztoriban, de mindegy is, mert végül a fotósból lett rendező, Johnson kapta a munkát.

A szürke ötven árnyalata trilógiává fejlődött, úgyhogy fennáll a veszély, hogy filmből is legalább három készül. Már csak azért is, mert a könyveket eddig 45 nyelvre fordították le és 70 millió példányban adták el. Ami a főszerepeket illeti, a legismertebb színésznő, aki felmerült, Angelia Jolie volt, ami azért furcsa, mert ő 37 éves, vagyis sokkal idősebb, mint a könyv főszereplőnője.