Downey marad a Vasember

2013.06.21. 08:48

Heteken át tartó találgatás és huzavona után Robert Downey Jr. aláírta  új szerződését a Marvellel, és még két film erejéig biztosan ő lesz a Vasember. A szerződés a mostanáig 1,5 milliárd dollárt (csak a vicc kedvéért: 332,4 milliárd forintot) termelő Bosszúállók két folytatására szól. A hírt a Marvel saját weboldalán jelentette be tegnap este, de a Vasember 4-ről nem tettek említést.

A 48 éves Downey korábban több interjúban célozgatott arra, hogy Tony Stark karakterében már nem nagyon lát fantáziát, és különálló filmben nem akarja eljátszani többé, a Bosszúállók viszont más tészta, hiszen abban több szuperhőssel szerepel együtt. Joss Whedon, a film rendezője Downey nélkül nem lett volna hajlandó további Bosszúállókat készíteni, ami a Disney tulajdonában lévő Marvelt igen érzékenyen érintette volna, hiszen a film minden idők harmadik legtöbb bevételét termelte idáig (csak a Titanic és az Avatar előzi meg).

Arról nem tudni, Downey mennyiért vállalta el a két filmet, de azt igen, hogy az első Bosszúállókért 50 milló dollárt, a Vasember 3-ért pedig 35 milliót kapott. A Bosszúállók 2 forgatása jövőre kezdődik, a bemutató 2015 május 1-jén lesz.