no

Pálfi Toldija lehetne a Hortobágy Conanja

2013.06.24. 11:11

Csodálatos napra ébredtünk június közepén: a tetszhalott állapotból feltámadó Magyar Nemzeti Filmalap 900 millió forint gyártási támogatást adott Pálfi György Toldi-filmjére. Az extrém morbid Taxidermiáért díjesővel elhalmozott rendező állítólag azt tervezi, hogy az irodalomórák legismertebb történelmi alakját, a petrencerúddal Buda felé mutogató, bikanyakú hőst nemzetközi szereplőgárdával, szélesvásznon, látványos vizuális trükkökkel és a legmodernebb technikával kelti életre.

Pálfi eddigi, polgárpukkasztó, groteszk képi megoldásaiból kiindulva valamint a horrorhoz, a misztikumhoz, a képregényekhez való vonzódását elnézve nem lennénk meglepve, ha az Egri csillagok 2 helyett a magyar 300-at forgatná le. Vagyis még véletlenül sem hagyományos, kosztümös magyar történelmi filmet kapnánk tőle, hanem egy izomhegy harcosokban, perverz hadurakban, bögyös szolgálólányokban és ocsmány szörnyetegekben tobzódó, CGI-orgiával turbózott brutálfantasyt.

tumblr lw0tzqzo8P1r3u2yro1 500
Fotó: Boros Zoltán-Szikszai Gábor / Blizzard Entertainment

Emlékszünk még Pálfi sárkányszárnyas Ikarus buszaira, akik el akarták takarni a Napot? Ugye milyen büszkék voltunk a magyar Batmanre, a pesti éjszakát védő szuperhős sámánra? A Shaman Vs. Ikarus kisfilm, a Taxidermia szobaméretűre püffedt szörnyapukája és a péniszéből sperma helyett lángot lövellő katona után szinte biztos, hogy Pálfi Toldija a Hortobágy Conanja lesz. Amiben nádi farkasok helyett vérfarkas horda támad rá, a cseh vitéz pedig koponyasisakos halállovagként sanyargatja Budát. Ha pedig Pálfi igazán nagyot akar villantani az újraértelmezett Toldival, akkor a brutálfantasy látványvilágot a World of Warcraftot illusztráló Boros-Szikszai párosra bízza, a gumiszörnyeket a Hellboy 2 szörnyvárosát megálmodó Pohárnok Iván trükkcsapatától rendeli meg, a CGI-jeleneteket pedig az Assassin's Creed-széria átvezető videóit gyártó Digic Picturesszel rajzoltatja meg.

De mi legyen a Toldi-filmben a nádi farkasok helyett? Szabó Győző, Franco Nero vagy inkább Danny Trejo kapja meg a malomkővel gyilkoló főhős szerepét? Ki legyen a magyar filmekből kihagyhatatlan pucér nő? Döntse el Ön a lenti Toldi-generátorra klikkelve!