Jim Carrey gyűlöli a saját képregényfilmjét

2013.06.25. 14:24 Módosítva: 2013.06.25. 14:47

Jim Carrey több Twitter-üzenetben is elhatárolódott új szuperhősfilmjétől, a Kick Ass 2-től: semmilyen szinten nem akar támogatni egy ennyire erőszakos és véres alkotást. Amit ráadásul egy hónappal a Sandy Hook általános iskolában történt mészárlás előtt forgatott, és azóta is a mészárlás hatása alatt állva ellenzi a fegyvertartást.

Az 51 éves sztár kirohanása viszont már csak azért is érthetetlen, mert igazán megnézhette volna a Kick Ass egekbe magasztalt első részét (vagy elolvashatta volna a még durvább, eredeti képregényverziót), mielőtt pármillió dollárért elszerződött egy olyan filmhez, amiben a csillagsávos baseballütővel gonoszokat fejbeverő exmaffiózót, Colonel Stars and Stripest kell eljátszania. A szerződésben eleve vállalta, hogy népszerűsíteni fogja a filmet, ráadásul amikor a Kick Ass 2 trailerébe is berakott jelenetben a szuperkutyája herén harapja a gonoszokat, akkor igenis élvezi a helyzetet: pont olyan őszinte a hülye vigyora, mint a Dumb és Dumberben.

Kick-Ass 2 Official Red Band Trailer #1

Az eredeti Kick Ass-képregények írója, a geek körökben kisebb félistenként tisztelt Mark Millar egy iszonyúan hosszú és száraz közleményben válaszolt Carrey gyerekféltő tiltakozására. Ennek a lényege: bár a képregényguru is imádja az Ember a Holdont, a Truman Show-t és az Egy makulátlan elmét, Jim Carrey most igenis hülye, ha nem látja, hogy ez az egész csak showbiznisz, szórakoztató színészi szerepek, megjátszott sebesülések és elhalálozások valamint parasztvakító trükkfelvételek sora. Hiszen a Harry Potter-filmekben sem lődözött senki gyilkos átkokat és Stallone sem vágott pofán igazából senkit, csak eljátszotta, hogy ő a ringben bunyózó Rocky.

A Kick Ass 2 extrém véresnek beharangozott sztorija egyébként a 2010-es Kick Ass egyenes folytatása lesz. Az önkéntes igazságosztók helyett a gonoszokat választó Red Mist immáron pornóálarcban és Motherfucker néven terrorizálja a várost bűnbandája élén, ám szerencsére az egyre bővülő, szuperképességek nélküli szuperhőscsapat tagjai, a kigyúrt Harry Potterre hasonlító Kick Ass (Aaron Taylor-Johnson), a 15 éves Hit Girl (Chloë Grace Moretz) és a többi latexruhás leveri őket.

Nicolas Cage helyett viszont sajnos már csak a vitrinből előszedett páncélját láthatjuk, hiszen a derék Batman-pótlék, Big Daddy az előző részben elhunyt. Amerikai premier augusztus 16-án, magyarországi bemutató: augusztus 22-én. (via Geektyrant)