Börtönre ítélték a Cannes-ban lövöldöző férfit

2013.06.26. 15:03

Hatalmas riadalmat okozott nemrég egy férfi a Cannes-i filmfesztiválon, amikor egy fegyvernek látszó tárggyal és egy gránáttal hadonászni kezdett az egyik francia televízió élő adásában. A férfi két lövést is leadott, de senki sem sérült meg. Mint kiderült, mind a pisztoly, mind a gránát hamis volt, de a 42 éves férfit, Stephane Crost most mégis 18 hónap börtönbüntetésre ítélték. A Canal plus francia csatorna 30 ezer eurós kártérítést is szerette volna, de azt a bíróság elutasította.

Cros a tárgyaláson többek között Heideggert és Spinozát idézett valamint kirohant a helyi önkormányzat szerinte helytelen intézkedései ellen. A védelem arra hivatkozott, hogy a férfi magányos és depressziós valamint nemrégiben szakították el gyermekeitől.

A bíró szerint azonban hiába voltak hamisak a használt fegyverek mégis alkalmasak voltak a megfélemlítésre és ezáltal kimeríthetik a terrorizmus vádját, így börtönbüntetést kért a férfira. A fesztivál alatt egyébként nem ez volt az egyetlen bűneset, történt két nagy értékű ékszerrablás, számos betörés és egy csaló számos étterem és hoteltulajdonost becsapott.