Amerikában 50 dollárt is elkértek a World War Z mozijegyért

2013.06.27. 10:13

Az Egyesült Államokban 50 dollárt (nagyjából 11 ezer forint) is elkértek Brad Pitt új filmjének, a Word War Z-nek a bemutatójára szóló jegyért, és mondanunk sem kell rengetegen voltak, akik ezt a  pénzt ki is fizették. Persze ennyi pénzért nem csak egy sima mozijegyet kapott a vásárló, hanem számos egyéb extrát is.

Az 50 dolláros jegyek tulajdonosa többek közt mindenki más előtt, azaz még a hivatalos bemutató előtt láthatta a filmet, emellett kapott a mozi mellé pattogatott kukoricát és kólát, valamint megtarthatta emlékbe a 3D-s szemüveget is. A jegyhez emellett járt még egy filmplakát és egy példány a megjelenő DVD-ből is. Sajnos a vacsora Brad Pittel már nem fért bele az árba.

Az ajánlat mindössze öt amerikai moziba volt érvényes, de a forgalmazó Paramount Pictures szerint így is nagyon nagy volt a jegyekre az igény, rengeteg rajongó élt a lehetőséggel. A jegy árát a Huffington Postnak nyilatkozók közül sokan elképesztőnek tartották, de volt aki azt mondta, hogy ha összeadjuk azokat a dolgokat, ami az 50 dollárban benne van, akkor simán megéri ennyit fizetni.

A Paramount szerint az ajánlat nagyon vonzó, hiszen nem csak moziélményt kínálnak, - ráadásul a hivatalos bemutató előtt két nappal, - hanem egy nagyon exkluzív élményt, a mozizás után partival és fotózkodási lehetőséggel. Nem csoda, hogy az öt moziból négyben teltház volt. A forgalmazónak persze anyagilag is megéri, hiszen így egészen biztosan el tudják adni a DVD-t is, míg később csak az venné meg a DVD-t akinek nagyon tetszett a film.

Szakértők szerint már ez a mostani akció is azt mutatja, hogy a jövőben a mozijegyek ára nagyon differenciálódni fog, hiszen ha belegondolunk nem is logikus, hogy egy iparágon belül minden termékért ugyanannyi pénz kérjenek el. A jövőben valószínűleg valóban lesznek majd olyan filmek, amelyekre akár 50 dollárba is kerülhet egy mozijegy, lesznek azonban olyanok is, amelyeknek gyártási költsége alacsonyabb, így a jegy ára is kisebb lesz. Hiszen egy romantikus komédiát leforgatni sokkal kevesebbe kerül, mint mondjuk az Avatart.

Az 50 dolláros vetítés egyben arra is bizonyíték, hogy a mozinak is megújulásra van szüksége és olyan új élményeket kell kínálnia, ami behozza a nézőket a moziba. Például egy vacsorát Brad Pittel.