Jeges Andersen-mese lesz az új Disney-film

2013.07.05. 16:55

A Jégkorszakot és az Aranyhajat próbálja jövőre összekombinálni párszáz millió reményében a Disney, hogy végre megszorongathassa a 3D piacon saját leányvállalatát, az Oscar-halmozó Pixart. Úgy tűnik, a Karib-tenger kalózaitól a Marvel-hősökön át a Star Warsig minden pénzszivattyú brandet megkaparintó cég végleg leszámolt a régi vágású, 2D rajzfilmekkel.

Kár, mert a műfaj utolsó mohikánja, a 2009-es A hercegnő és a béka eszméletlenül jó volt, míg ugyanez nem mondható el a 2010-es Aranyhajról, a geek kikacsintástól hemzsegő, 2012-es Rontó Ralph pedig csak azoknak nyújtott maximális élményt, akik már 20 éve is a Super Mariót és a Street Fightert nyúzva kerülték a munkát vagy az iskolát.

Disney's FROZEN

Időközben persze a Pixar sem akkora ellenfél már, mint korábban, amikor a Toy Story, a Némó nyomában és a többi 3D-mese minden évben megverte a kasszáknál Mulant, Tarzant, Voltot, és a többi Disney-hőst. Az éneklős Merida ugyanolyan giccses lett, mint a Disney-mesék, a Verdák 2 és a Szörny Egyetem pedig nyomába sem ér az első részeknek.

A Frozen egyébként egy klasszikus Andersen-mese, a Hókirálynő modernizált verziója lesz, egy viccesen rohangáló, Olaf nevű hóemberrel, ahol az eredeti történetben szereplő gyerekeket, Kait és Gerdát Annára és Kristoffra cserélték. A Hókirálynő és a gonosz trollok elleni háborúról szóló mese Jégvarázs címmel kerül majd a magyar mozikba december 5-én. Addig is nézegessük az új, csak japánul megjelent előzetest! (via Geektyrant)

Frozen