A brit szülők lázadnak a Sötét Zsaruk 3 ellen

2013.07.15. 08:21

Will Smith és Tommy Lee Jones űrlényes akcióvígjátéka 50 panaszt kapott a nyelvezetéért, erőszakosságáért, horrorjeleneteiért és szexuális értelmű utalásaiért. A baj, hogy az előző két rész alapján a mostani is „szülői felügyelettel megtekinthető” besorolást kapott, így a szülők felháborodása teljesen jogos. (Magyarországon 16-os karikát kapott a film.)

Sötét zsaruk 3
Sötét zsaruk 3

Volt, aki túl erőszakosnak találta a börtönszökéses jelenetet, Borist pedig ijesztőnek vélte. Egy jelenetben Boris a barátnőjével csókolózik, és közben kivillantja rettenetesen hosszú űrlény- nyelvét - ez szintén említésre került a cenzoroknál. Ezt a jelenetet a szülők egyrészt gusztustalannak, másrészt nyíltan szexuálisnak találták (a fiatal közönséget nem kérdezték az egyébként vicces képsorokról). Ezeken túl még a nyelvezettel is probléma volt, amiért olyan szavak is elhangzottak, mint „bullshit” (lószar) és „assehole” (seggfej).

A fekete ruhás nő című film 134 visszajelzést kapott melyek legfőképp azt taglalták, hogy a film túl sötét és felkavaró volt egy 12A besorolású (ami nálunk annyit tesz, hogy 12 éven aluliaknak nem ajánlott) filmhez képest. Magyarországon 15-ös karikát kapott a Daniel Radcliffe főszereplésű horror. A cenzor beismerte, hogy a filmben misztikus módon meghaló gyerekek látványa tényleg felzaklathatják a fiatalabb közönséget.

Az Éhezők viadalában is volt pár jelenet, amit nehezményeztek a brit szülők, ezért meg is csinálták a film cenzúrázott és cenzúrázatlan változatát.