Világelső a Tűzgyűrű

2013.07.23. 13:56

Bár a Tűzgyűrű nem lesz az évszázad befektetése, úgy tűnik, hogy olyan gigantikus bukta sem, amilyennek először látszott. Az előző heti bevételi adatok például 500 ezer dollárral többet mutattak az előzetes számításokhoz képest. Múlt héten a Tűzgyűrűt 9610 moziban 4,7 millióan látták az Egyesült Államokban, ami 35 millió dollár bevételt jelent. Ezzel a film kiütötte a Universal stúdió 3D-s animációs filmjét, a Gru 2-t. Múlt héten világszerte a Tűzgyűrű volt a legnézettebb film.

Tűzgyűrű
Tűzgyűrű

Szintén a filmhez kapcslódó hír, hogy a Warner Bros. megosztja a film jogait a Legendary Pictures 3D-vel. A két stúdió egyessége azért érdekes, mert a Tűzgyűrűt Thomas Tull, a Legendary Pictures pénzembere teheti igazi aranybányává azzal, hogy egy nagy franchise-t csinál belőle. Az sem titok, hogy Del Toro rendező már a második részt tervezgeti.

Tűzgyűrű - rövidfilm a vadászról

Eddig világszerte 178 millió dollárt termelt a film, ami még messze van a 220 millió dolláros költségvetéstől, de Kínába, Spanyolországba és Japánba csak július 31-én érkezik, Brazíliában pedig augusztus 9-én fog debütálni. Nálunk már látható, írtunk is róla kritikát, rögtön kettőt is.