A Disney is Harry Pottert akar magának

MTI/Index
2013.07.30. 09:45

A Disney filmet készít a 12 éves zsomozózseniről, Artemis Fowlról szóló regénysorozatból. A produkciót a Weinstein-tesók vitték a Disney-hez, akikkel a médiagigász pár éve meglehetősen hűvös viszonyt ápol, viszont ezek szerint van az a pénz, amennyiért korábbi peres ügyek és a sajtó elé kiteregetett szennyes a feledés jótékony homályába merül.

Weinsteinék és a Disney hétfőn jelentette be, hogy Eoin Colfer bestsellersorozatának első két epizódja alapján (Tündérekkel életre-halálra, A sarkvidéki incidens) készítik a filmet. A forgatókönyvet arra a Michael Goldenbergre bízták, aki a Harry Potter és a Főnix rendje című Potter-regényt adaptálta, és nem titkolt szándékuk, hogy egy franchise-t indítsanak be a filmmel.

Az ír Colfer 2001 és 2012 között nyolc kötetben írta meg Fowl kalandjait, amiket összesen 21 millió példányban adtak el világszerte.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?