Ők kaszálták a legtöbbet egy filmmel

2013.08.02. 15:28

A NextMovie infografikájáról megint kiderül, hogy a sztárfizetéseknél nem a színészi kvalitások, még csak nem is a hírnév számít leginkább, hanem a zsarolási potenciál. Az amerikai site összegyűjtötte a legnagyobb hollywoodi színészbevételeket: az első hétben összesen két olyan film van, amely nem valaminek a folytatása. Mivel a főszereplőt ilyenkor nem lehet lecserélni (bár erre is volt már példa), a színészek ilyenkor tényleg annyit kérnek a filmért, amennyit csak nem szégyellnek. Ezek a hatalmas összegek több részből állnak össze: egyrészt a gázsiból, amit a színész a szerepért kap, másrészt részesedésből a film bevételei után.

A legtöbb pénzt Keanu Reeves kereste a Mátrix második részével. A sztori tényleg elég lapos lett volna Neo nélkül, de ha már kifizetett Reevesnek a stúdió majdnem 130 millió dollárt (30 milliárd forint, ugyanannyi, mint a komplett 2013-as árvízkár), igazán írathattak volna a filmhez egy rendes forgatókönyvet is.

Ott van még a listán Will Smith (Sötét Zsaruk 3), Arnold Schwarzenegger (Terminátor 3), Tom Cruise (Mission Impossible 2) és Johnny Depp (Karib Tenger Kalózai 4) is. Bruce Willisnek hatalmasat kaszált, ráadásul nem folytatással: a Hatodik érzékért összesen 120 milló dollárt kapott. Leghátul Leonardo DiCaprio van, aki az Eredettel kevesebb mint 60 milliót keresett.