Trilógia lehet a Csillagkapuból

2013.09.09. 14:10

Az 1994-es Csillagkapu, ha nem is robbantott kasszát, de tisztességes sikert ért el. Ráadásul azon kevés sci-fi közé tartozik, amit még ma is szeretnek és újranéznek az emberek. A filmből később tévésorozat lett, és így is sikeres tudott lenni tíz éven át. A rendező, Roland Emmerich mostanában nosztalgiázós korszakát éli, mert nemcsak A függetlenség napja második részére, de a Csillagkapu rebootjára is készül. Ráadásul nem is egy filmet szeretne, hanem rögtön egy trilógiát.

Stargate Trailer 1994

A rendező a Digital Spynak elmondta, hogy eredetileg is trilógiát akart, de közel húsz évvel az eredeti film moziba kerülése után már lehetetlen sima folytatást csinálni, hiszen a színészek "teljesen másképp néznek ki", ami az udvarias megfogalmazása annak, hogy megöregedtek. "Elmentünk az MGM-hez, akik a jogokat birtokolják, és javasoltuk nekik a folytatás elkészítését, de reboot formájában. És ez a reboot bővülne később trilógiává" - mesélt a terveikről. Hozzátette, hogy hamarosan elkezdik keresni a forgatókönyvírót is.

Emmerich mostanában sokat szerepel, nemrég jelentette be azt is, hogy A függetlenség napja folytatásában mégis szerepelhet Will Smith, akivel hamarosan tárgyalni fog a szerepről.