no

Londoni magyar fiatalokra vadásznak

2013.10.08. 17:45 Módosítva: 2013.10.08. 17:50

Következő, londoni epizódjához keresi szereplőit és közösségi finanszírozási kampányba kezd a Menjek/Maradjak stábja. A hazai, független produkcióban készülő dokumentumfilm-sorozat a kivándorlás témáját járja körül: külföldre költöző, ott munkát vállaló fiatal magyarok történeteit mutatja be. Az első részről – amely a New York-ban élő, kint egyetemet végzett Mirjam és a napközben fűszereket csomagoló, este a Prospect Parkban kocogó Attila ottani életéről szól – korábban már írtunk, és a filmet az Indavideón is megnézheti.

london illusztracio buzasi judit
Fotó: Buzási Judit

Az első rész sikere után – az itthon idén nyáron bemutatott részt néhány hét alatt több, mint 50 ezren nézték meg az interneten, majd a Magyar Televízió is műsorára tűzte – a produkciót jegyző Speak Easy Project most tehát a folytatásra készül, amelyet a legnagyobb magyarok lakta városban, Londonban akarnak leforgatni. A stáb a Londoni Magyar Kulturális Központtal és a Drum and Monkey produkcióval, illetve a film végefőcím dalát adó Anima Sound Systemmel közösen szervez támogatói vetítést és bulit október 24-ére Londonban.

A Londonban kutatómunkával és terepszemlével eltöltendő hét költségeinek egyharmadát, azaz 1000 angol fontot a filmesek internetes közösségi finanszírozási kampánnyal kívánják előteremteni. A londoni támogatói vetítésen az első New York-i epizódot nézhetik meg az érdeklődők, ezt pedig az Anima DJ-szettje követi a Garage nevű klubban. A támogatói est célja újabb támogatók, szponzorok bevonzása a sorozat további részeibe, illetve a népszerűsítés. A produkció folytatásához nemcsak anyagi eszközökkel lehet hozzájárulni, de kapcsolatok, szereplőjavaslatok, termékszponzoráció, logisztikai vagy anyagi hozzájárulás felajánlásával is.

A londoni szereplőválogatás online kérdőíve már elérhető az interneten és a film készítői minden korbeli, szakmabeli megkötés nélkül várják minél több Londonban élő magyar jelentkezését. Az októberi kutatóhét után a film idén decemberben forog majd.