Berlinben teljesedik ki A nimfomániás

2013.12.20. 15:19

Berlinben lesz A nimfomániás vágatlan változatának világpremiere: a film első részét versenyen kívül mutatják majd be a Berlini Nemzetközi Filmfesztiválon. A szervezők a botrányos rendezőt, Lars von Triert is várják a vetítésre -  írja a Variety. A film rövidebb, vágott verzióját pedig december 25-től mutatják majd be világszerte, nálunk viszont január 16-ig kell várni rá. 

NYMPHOMANIAC

A berlini premier lesz az egyetlen alkalom, hogy teljes egészében vetítik le a film első részét, később, 2014-ben viszont a folytatás hosszabb változatát is bemutatják majd, derült ki a filmet forgalmazó TrustNordisk nyilatkozatából.

"A Berlinale közönsége lesz az első, amely teljes hosszában, vágatlanul tekintheti meg A nimfomániás első részét. Lars von Trier, aki 1984-ben volt először a Berlinale vendége, ezzel a filmmel tér vissza a fesztiválra. A nimfomániás esztétikarendszere egyszerre impresszív és radikális" – mondta Dieter Kosslick, a berlini filmfesztivál igazgatója.

A filmről és Lars von Trier náci kamingáutjáról már többször is cikkeztünk. A Toldi moziban, mint írtuk,  január 10-én, egy héttel a magyar premier előtt vetítik majd le A nimfomániást a Lars von Trier-fesztivál keretein belül. A dán nagykövetség szervezésében megvalósuló filmnapokon vendégeskedik majd Peter Schepelern, Trier egykori tanára és életrajzírója is.