Jennifer Lawrence és Robert Downey a Golden Globe-on

2014.01.07. 13:13

Jennifer Lawrence és Robert Downey jr. is a vasárnapi Golden Globe-gála díjátadói között lesz, írja az MTI. A Hollywoodban dolgozó külföldi tudósítók szövetségének 71. díjátadóján Kevin Bacon, Colin Farrell, Uma Thurman, Mila Kunis és Laura Dern is segít a díjak átadásában.

A Beverly Hills-i Bevely Hilton Hotelben zajló gála két háziasszonya a tavalyi siker után ismét Tina Fey és Amy Poehler lesz. A két humorista-színésznő tavaly Anne Hathaway korábbi Oscar-műsorvezetését az igazi Nyomorultaknak nevezte, a Zero Dark Thirty kínzásos jelenetei miatt sokat támadott Katheryn Bigelow rendezőnőnek meg azt szúrták oda, hogy ő aztán mindent tud erről a témáról, hiszen James Cameron felesége volt.  

A ceremónián közreműködő idei Miss Golden Globe-ot, aki általában egy híresség gyereke, már szintén korábban megválasztották: Sosie Bacon, Kevin Bacon és Kyra Sedgwick lánya kapta a felkérést.

A Golden Globe-díjak idei legnagyobb esélyesei: Meryl Streep, az Augusztus Oklahomában főszerepéért, Judi Dench a Philomena – Határtalan szeretet című drámából, Robert Redford a Minden odavan és Christian Bale az Amerikai botrány főszerepéért.

A Cecile B. DeMille-életműdíjat a 78 éves Woody Allen kapja, amit valószínűleg korábbi élettársa, számos filmje főszereplője, Diane Keaton vesz át helyette. A jelöltek kihirdetését percről percre követtük, itt lehet megnézni, hogy kik izgulhatnak a legjobban a hétvégi díjkiosztón.