Mark Wahlberg katonás filmje kasszát robbantott

2014.01.13. 11:53

A vártnál jobban teljesített, az első hétvégéjén 38 millió dollárt hozott A túlélő című Mark Wahlberg-film. Bár minket a trailer nem nyűgözött le, ráadásul a sztoriról a címe elárul mindent, az első kritikák nagyon dicsérik a filmet.

A túlélőt egy Marcus Luttrell nevű egykori SEAL-katona visszaemlékezései alapján forgatták. Luttrell a tízes számú SEAL kommandó tagjaként Afganisztánban harcolt, amikor egy felderítés során rajta ütöttek egységén, egészen pontosan 250 al-Kaida-terrorista. Luttrell a helyi parasztok segítségével túlélte a kalandot, és megírta a történetet, amit Peter Berg rendező dolgozott fel. Berg pár éve egy harcoló SEAL alakulat mellett töltött el egy hónapot Irakban, és már régóta szeretett volna hasonló témájú filmet rendezni.

A túlélőt Magyarországon február 6-án mutatják be.

'Lone Survivor' Trailer 2

A második legnézettebb film Amerikában még mindig a Disney nagy dobása, a Jégvarázs volt, ami így már 317 millió dollárt termelt csak az Egyesült Államokban. Leonardo DiCaprio filmje, A Wall Street farkasa lett a harmadik ezen a hétvégén, ez a film eddig 78 milliót szedett össze. A legjobbak közé befért még az új Herkules-film, a Herkules legendája, az Aranyglóbuszon diadalmaskodó Amerikai botrány, és A hobbit második része, a Smaug pusztasága.