Egész Hollywood gyászolja Philip Seymour Hoffmant

2014.02.03. 09:14

Nem késlelteti Az éhezők viadala következő részének (A kiválasztott) bemutatóját Philip Seymour Hoffman halála,írja a Variety.com, mivel a színész már majdnem befejezte a filmhez a forgatást. Többen tették fel ugyanis a kérdést, hogy mi lesz a színész halála után a filmmel, amiben Hoffman egy fontos karaktert alakít.

A gyártó Lionsgate szerint a következő részhez szükséges jelenetek nagy részét már leforgatták, összesen 7 nap forgatás van hátra, így a bemutató dátuma (2014. november 21. és a következő év november 20. - mivel A kiválasztottat ketté vágják), nem változik majd. A Lionsgate közleményt adott ki, melyben hangsúlyozza, Philip Seymour Hoffman a mostani generáció egyik legtehetségesebb színésze volt, és megtiszteltetésnek veszik, hogy velük forgatott.

Az Éhezők viadala mellett Hoffman két másik filmet is leforgatott, melyeket éppen most mutattak be az Egyesült Államokban. Az egyik Anton Corbijn filmje a Most Wanted Man, a másik pedig a God's Pocket, amiben az egyik főszerepet alakítja Hoffman.

Hollywood nagy része megrendült a színész halálán, vasárnap sokan Twitter üzenetben adtak hírt megdöbbenésüknek. "Ennek nem szabadott volna megtörténnie. Fiatal volt, tehetséges, és még nagyon sok minden előtte állt. Csodálatos színész volt" - írta például Robert De Niro. Döbbenetét fejezte ki George Clooney is, aki azt írta, hogy nem talál szavakat.

Megdöbbenését fejezte ki Anton Corbij is, aki elmondta, éppen két hete találkozott Hoffmannal, és úgy tűnt neki, hogy jól van, és a helyén van, annak ellenére, hogy bizonyos dolgok aggasztották. "Nem csak a legtehetségesebb színész volt, akivel valaha dolgoztam, hanem inspiráló és támogató barát is" - mondta a rendező.

Közleményt adott ki az Éhezők viadala stábja is, köztük Jennifer Lawrence, azt írva, hogy "Philip egy csodálatos ember és kivételes tehetség volt, összetört a szívünk."