Milliárdos per a Mission: Impossible 4. miatt

2014.02.05. 16:50

Egymilliárd dolláros (228 milliárd forintos) kártérítést követel jogi úton Tom Cruise Mission: Impossible - Fantom protokoll című filmjének produkciós cégeitől egy forgatókönyvíró, aki szerint engedélye nélkül használták fel a filmhez a munkáját, írja az MTI.

Timothy Partick McLanahan bírósági keresetében azt állítja, hogy a 2011-ben bemutatott akciófilmet az ő 1998-as Head On című forgatókönyvéből készítették. A bírósági dokumentumokból kiderül, hogy McLanahan eredetileg a William Morris Ügynökségnek küldte el a szkriptet, de ők elutasították. A férfi szerint ezután engedélye nélkül világszerte házalni kezdtek a forgatókönyvével és átadták a Cruise-t képviselő Creative Artist Agencynek.

McLanahan kijelentette, hogy a negyedik Mission: Impossible történetében azonnal ráismert a saját forgatókönyvére. És mivel a produkció világszerte 700 millió dolláros kasszasiker lett, a bevételei pedig a DVD, valamint Blu-ray eladásokkal elérhetik az egymilliárd dollárt, ő is ezt az összeget követeli kártérítésként.

A BBC News szerdai tudósítása szerint Cruise, a Paramount Pictures és a többi beperelt produkciós cég egyelőre nem nyilatkozott a tavaly decemberben benyújtott keresettel kapcsolatban. Közben már folynak az ötödik Mission: Impossible-film munkálatai, amitt 2015 decemberében láthatja a közönség.