Noé nálunk is 3D-ben hajókázhat

2014.02.06. 13:26

A Paramount Pictures osztott-szorzott, majd úgy döntött, hogy a 3D-re már nem olyan fogékony amerikai közönségnek csak hagyományos, 2D-s verzióban mutatja be a Noét, amiben a nagyon szakállas és még dühösebb Russell Crowe épít majd egy bazinagy hajót, hogy a bibliai özönvíz után is legyen értelme az állatkerteknek - a világpiacra viszont 3D-ben is eljuttatja a nagyszabásúnak ígérkező portékát.

a28eaaca-f01c-45bd-84f9-7ca1e5c5a972 noah poster full

65 országban, köztük vélhetően nálunk is lesz 3D-s verzió, ráadásul IMAX-kópia is, így aki akarja, 3D IMAX-ban is megnézheti a történelem legnagyobb állatmentő akcióját. A stúdió azt reméli, hogy a parasztvakító trükkökkel bőven telepakolt Darren Aronofsky-film a nemzetközi piacon így jobban bejön a nézőknek. Az amerikaiakhoz hasonlóan a britek, az ausztrálok és a 3D ellen még a teljes magyar szaksajtónál is jobban tiltakozó franciák kapnak csak 2D-t. Utóbbi piacon a Paramount azt reméli, hogy a rendező (Aronofsky) és a színészgárda (Crowe mellett Jennifer Connelly, Emma Watson, Nick Nolte, Frank Langella, Ray Winstone, Marton Csokas és Sir Anthony Hopkins is szerepel benne) elég lesz a nézők bizalmának elnyeréséhez.

A Noé költségvetése 125 millió dollárra rúgott, ehhez jön hozzá a 3D-s felkonvertálás díja, ami úgy 10 milliót tesz ki, plusz a marketingbüdzsé, ami biztos lesz vagy 50 millió, szóval tokkal-vonóval 185 millió dollár körüli összeg alatt bukta lesz a film. A Paramount azt reméli, hogy a Noé megismétli a Pi élete sikerét, ami a Foxnak 125 milliót hozott az USA-ban (2D-ben) és 484 milliót a világpiacon (3D-ben).