Március 21-én búcsúztatják Csala Zsuzsát

2014.03.07. 12:49

Március 21-én délelőtt 11 órakor búcsúztatják Csala Zsuzsa Jászai Mari-díjas színésznőt, érdemes művészt a Szent István-bazilikában, római katolikus szertartás szerint, írja az MTI.

Csala Zsuzsa, a Vidám Színpad örökös tagja február 22-én hunyt el, 80 évesen. A színésznőt a Vidám Színpad saját halottjának tekinti. Több száz színpadi és tévéfilmes szerepe volt, játszott többek között a Noszty-fiú esete Tóth Marival-ban (1960) és a Nem szoktam hazudniban (1966), de volt Ursula, Bubó doktor asszisztensnőjének hangja is a Kérem a következőt! című, kultikus rajzfilmsorozatban.

Dr. Bubó - Hörcsög

A külföldön élő magyarokat is számos turnén szórakoztatta Amerikától Ausztráliáig, kedvelt szereplője a Rádiókabarénak, és egy időben ő volt a lottózás reklámarca, továbbá polgárőrként is dolgozott: autótolvajokat üldözött, amiért a Magyar Rendőrnők Szervezete tiszteletbeli tagjának is megválasztották.

A színésznő az utóbbi tíz évben a Fogi Színház-Budapesti Bulvárszínházban játszott rendszeresen. Utolsó szerepe Gervaise nagynéni volt Louis Velle Randevú Párizsban, avagy Szenteltvíz és kokain című komédiájában, a darab tavalyi országos turnéján több ezren láthatták, júliusban, 80. születésnapján is a darabot követően köszöntötték a színpadon. Művészi munkáját 1974-ben Jászai Mari-díjjal ismerték el, az érdemes művészi címet 1986-ban kapta meg. 

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport