Tarantino felolvasóestet tart kiszivárgott forgatókönyvtervéből

2014.04.04. 09:45

Miközben a rendező perben áll a Gawker nevű amerikai médiabloggal, mert szerinte ők szivárogtatták ki The Hateful Eight című westernfilmjének forgatókönyvét, Los Angelesben egy felolvasóestet szervez, hogy azok is megismerhessék a sztorit, akik esetleg nem olvasnak Gawkert. Tarantino a kiszivárogtatáson annyira megsértődött, hogy kijelentette: nem fogja leforgatni a filmet soha, legfeljebb könyv formájában adja ki a történetet.

Ehhez képest Los Angeles-i Művészetek Múzeumában (LACMA) 200 dollárért bárki, aki elég szemfüles, meghallgathatja a sztorit, ugyanis ilyen borsos áron mérik a jegyet. Igaz, Tarantino korábban azt is kijelentette, hogy nem az anyagi veszteség miatt perel, és ez az aspektus nem érdekli, a 200 dolláros belépőjegy elég meredek egy ilyen eseményre. 

A sztoriban egyébként egy Vadnyugaton haladó postakocsi eltéved a hóviharban, és egy háznál köt ki, ahol az utasok átvészelnék az ítéletidőt. A szereplők között van két fejvadász, egy rabnő és egy renegát déli katona is, de hogy kik szólaltatják meg őket, az egyelőre rejtély. Aki az április 24-én rendezendő esten részt venne, ne vigyen magával mobiltelefont és tabletet sem, mert elveszik tőle. A hepajról felvételt készíteni szigorúan tilos persze.