Olyat bukott Johnny Depp, mint Kun Béla

2014.04.22. 16:18

Az amerikai közönség köszönte szépen a számítógépben lakó Johnny Deppet és az utána sóvárgó Rebecca Hallt, de nem kért belőlük, és inkább megint az Amerika kapitány 2-re váltottak jegyet. A Transzcendens így halva született, és mindössze 11,2 millió dollárt termelt a gyártó Warnernek az első hétvégén. Mivel a film 100 millió dollárból forgott, a külföldi 17 millióval együtt is csak 28 milliós nyitány tragikus – és ezzel folytatódik Johnny Depp rossz sorozata is, aki legutóbb A magányos lovassal bizonyította, hogy a mozinézők már nem tartják A-listás sztárnak. A filmet mi is rühelltük, sőt, egyöntetűen lehúzták kritikák is, csak az Index legvérmesebb, csak azért is ellentmondó kommentelői tartották jónak. (Persze anélkül, hogy látták volna.) 

A húsvéti hétvége másik bemutatója, a Heaven Is for Real című film, amiben egy gyerek meghal, majd a mennyországban köt ki, ahonnan visszajön, és az apja világgá kürtöli a nagy eseményt. A meglehetősen banális, de húsvétkor simán eladható történet 22,5 millió dollárral nyitott, ami nagyszerű egy ilyen rétegfilmtől. Az első helyhez ez is kevés volt, mert az Amerika kapitány 2 a harmadik hétvégéjét is megnyerte, ezúttal 26,6 millió dolláros bevétellel, és összesen már 585 millió dollárt keresett.

A Csodálatos Pókember 2 az amerikai premier előtt három héttel már mozikba került a világpiacon, és a nyitó hétvégén 47 millió dolláros összbevételnél állt meg, amiről a szaksajtó azt írja, hogy nagyon jó. Nálunk a filmet május 1-jén mutatják be.