Tarantino csak leforgatja a Gyűlöletes nyolcast?

2014.04.22. 11:20

Miután januárban kiszivárgott a következő filmje, a Hateful Eight (Gyűlöletes nyolcas) című minimálwestern forgatókönyve, Quentin Tarantino olyan ideges lett, hogy elkezdett fűt-fát perelni, majd a sajtón át üzengetett a Gawkernek, végül a hisztikörút utolsó állomásaként kijelentette, hogy mindenki kapja be és így már csak azért se forgatja le a filmet. Erre tessék: a Hollywood Reporter és a Variety is arról cikkezik, hogy a rendező meggondolta magát, és mégis elkészíti a filmet, hiszen már a forgatókönyv második változatán dolgozik, és beígért egy harmadikat is.

Ami kiszivárgott, az csak egy vázlat volt, az első. Az utolsó felvonást ráadásul teljesen átírom, azt csak egyszer lehet ilyen formában látni-hallani.

A rendező mindezt a Los Angeles-i Ace hotelben tartott felolvasóest előtt mondta el az újságíróknak. A rendezvényre 150-200 dollár közötti áron lehetett jegyet venni, ami nem tántorította el az érdeklődőket, és a felolvasás telt ház előtt zajlott. És még mielőtt: a bevételt nem Tarantino tette zsebre, hanem egy független filmeseket támogató alapítvány kasszájába került. A forgatókönyvet Tarantino korábbi filmjeinek szereplői olvasták fel, azaz Samuel L. Jackson, James Parks, Kurt Russell, John Ruth, Amber Tamblyn, Walton Goggins, Denis Menochet, Tim Roth, Michael Madsen, Bruce Dern, Dana Gourrier, Zoe Bell és James Remar. 

Három napig próbáltunk. Nem is rossz. Frankók vagyunk.

Tarantino a felolvasás alatt a narrátor szerepét öltötte magára, és a beállításoktól a plánokon át minden olyan infót megosztott a közönséggel,  ami a jelenetek megértéséhez feltétlenül szükséges volt. Az est jó hangulatban telt, a rendező néha odasúgta Jacksonnak és Rothnak, hogy ne írják át a jeleneteket, ha lehet, máskor közösen találtak ki egy jobban a jelenetbe illő szövegrészt.