Szívjátok szarrá az agyatokat!

2014.05.14. 15:11

Június 5-én érkezik a mozikba az új magyar akciófilm, a Fekete leves: a koksszal és idiótákkal kibélelt filmet mi már láttuk a Titanicon, és nem csak azért lelkesedtünk érte, mert az Index is kapott benne egy kicsi, de annál fontosabb szerepet. 

A film előzetese először az Indexen látható:

Fekete Leves

A Fekete leves sok szempontból különleges magyar film. Egyrészt a hazai gyakorlatban ismeretlen ún. „crew-funding” finanszírozásban készült, magyarán a stáb dobta össze rá a pénzt, másrészt elég ritka, hogy a filmesek nem megsértődnek egy kritikán, hanem hallgatnak a visszajelzésekre: a titanicos verzióból 20 percet kivágtak, így egy feszesebb 93 perces változat került a mozikba. 

A Fekete levesben a színészek és ismert emberek egyaránt szerepelnek: Máté Gábor, Nagy Zsolt, Fátyol Hermina, Szabó Simon mellett Vágvölgyi B. András újságíró, Perjés Zoltán aka Feaky D, illetve Herczeg Zoltán divattervező. A film sajátos hangvételéhez hozzájárul, hogy a színészek saját nevükön szerepelnek, a párbeszédek pedig improvizáción alapulnak, így biztosítják az átfedést a valóság és a fikció között. A történetet Perjés Zoltán, Nagy Viktor, Luca Bercovici, Novák Erik és Baráth Gyula ötlete alapján a rendező Novák Erik írta, aki színészként is feltűnik a filmben.

Miről szól a Fekete leves?

A sokmilliós póker adósságba keveredett DJ  (Feaky) tippet kap, hogy mászhat ki a zűrből: “csak” egy páncélautót kell megszerezni. Az akcióhoz az éppen diliházban pihenő haverját (Erik) és annak ápolt barátait (Zsolt, Simon, Hermina) szervezi be.  A bolondkommandó meglepő profizmussal csinálja meg a nagy balhét. A 300 milliós zsákmány örömére óriási bulit rendeznek. Csajok, drog, rock and roll, mostantól övék a világ! De jön a fekete leves, kiderül, komoly gondban vannak. A maffia rettegett főnökét rabolták ki, aki nem a rendőrségre szokott rohangálni, ha bántják. Most is saját hatáskörben indít bosszúhadjáratot. Az esély a menekülésre szinte nem is létezik… Vagy mégis?

A film premierjéhez egy nagy buli is kapcsolódik majd, május 29-én a Prlmnt nevű szórakozóhelyen (ex-Szikra, avagy Metro mozi) fellép a Neo, a Mystery Gang, Mississippi Big Beat, Anima Sound System és Péterfy Bori is. A film június 5-től látható a mozikban.