Tom Cruise-t csak az amerikaiak unják

2014.06.11. 14:29

Csúnyán kikapott az amerikai mozikban hétvégén Tom Cruise sci-fije, A holnap határa. A Csillagainkban a hiba című, rákos kamaszokról szóló film verte meg a kasszáknál. Cruise filmje, ami egyébként 178 millió dollárból készült, csak 31 millió dollárt tudott eddig összekaparni az amerikai piacon. Ezzel szemben a Csillagainkban a hiba, ami csak 12 millió dollárból készült, már 53 milliós amerikai bevételnél jár. 

Tom Cruise leforgatta az évtized sci-fijét!

De ez nem jelenti azt, hogy A holnap határa totális bukás lenne. Amerikán kívül ugyanis szépen teljesít, már 111 millió dollárt hozott összesen. Dél-Koreában közel 17, Oroszországban közel 9, Mexikóban 3, Franciaországban szintén 3 millió dollárt kerestek vele.  Ezzel ez a sci-fi volt a világon (Magyarországon is) a legnézettebb film a múlt héten.

Nem ez az első alkalom, hogy Cruise Amerikában gyengén teljesítő filmje a világpiacon mégis sikeres tud lenni. Előző sci-fije, a Feledés szintén viszonylag keveset hozott az amerikai piacon (összesen 89 millió dollárt), de Amerikán kívül 197 milliót kerestek még hozzá. Cruise népszerűsége különösen Ázsiában magas, és mivel A holnap határa japán bemutatója csak július 4-én lesz, ez a film is bőven lehet nyereséges.