Jövőre foroghat a Szellemirtók 3.

2014.07.24. 08:37

Bill Murray nem akar benne részt venni, Harold Ramis meghalt, Dan Aykroyd viszont még mindig nem képes eltemetni az évtizedekig csúszó harmadik részt.

A két eredeti film rendezője, Ivan Reitman hivatalosan is bejelentette, hogy nem vállalja, Bill Murray már korábban kijelentette, hogy ebből inkább kimaradna, a szereplőgárda oszlopos tagja, Harold Ramis író/rendező pedig idén elhunyt. Dan Aykroyd, a Szellemirtók 1-2. írója és főszereplője viszont évről évre bejelenti, hogy igenis készül a harmadik rész, most egy tévéinterjúban jelentette ki, hogy legjobb tudomása szerint 2015 tavaszán indulnak az előkészületek és foroghat az a film, amit talán rajta kívül senki sem akar igazán.

Chris Miller és Phil Lord, a Lego-film rendezői úgyszintén nem vállalták a filmet, Ruben Fleischer (Zombieland, Gengszterosztag) neve is felmerült, de később csak pletykának bizonyult. A legutóbbi információk szerint Etan Cohen (Men In Black III, Trópusi vihar) és Lee Eisenberg (az amerikai Office) dolgozik a forgatókönyvön.

Az általános elképzelés a Szellemirtók 3-ról az, hogy az eredeti karakterek gyerekei vennék át a protonpakkokat, a legtöbb rajongó Seth Rogent, Jonah Hillt vagy Paul Ruddot képzeli a főszerepekbe, Sigourney Weaver pedig csak egy feltétellel vállalná, hogy az ő filmszerint fiából is szellemirtó lesz. Aminek akár még értelme is lehetne, ha nem foglalkozna fél Hollywood úgy a filmmel, mint egy radioaktív csomaggal, aminek jobb a közelébe se menni.

Az eredeti Szellemirtól pont idén volt 30 éves, egyes amerikai mozikban meg lehetett nézni a jubileumi, felújított változatát.