Ablakunk alatt forog a természetfeletti Sólyom végveszélyben

2014.08.27. 13:46

Már hetek óta forog Magyarországon a korábban Lazarus címmel futó, időközben Spectralra keresztelt amerikai produkció, főszerepben a Transz-szibériában és a Híradósok című HBO-sorozatból megismert Emily Mortimerrel, a 24-ben több évadban is szereplő James Badge Dale-lel és a két új Star Trek-filmben Kirk kapitány felettesét játszó Bruce Greenwooddal. 

A filmet úgy írták le, hogy ez lesz a ”paranormális Sólyom végveszélyben”, amiben hatékony ügynökök vadásznak mindenféle természetfeletti jelenségre New York utcáin, bár az is igaz, hogy erről inkább a Szellemirtók vagy a Men In Black juthatna eszünkbe. A Spectralt Nic Mathieu rendezi, akinek ez az első játékfilmes munkája.

A film történetéről ezenkívül szinte semmit sem tudni, a Flórián téri felüljáró alatti teret viszont úgy rendezték be, mintha egy közhelyes amerikai hajléktalantanya lenne, van egy rakás bádoghordó, elszórtan mindenhol autógumik és különböző látványos kacatok. A díszletet legalább egy hete folyamatosan építik pont az Index ablakai alatt.

A Spectral nem az egyetlen produkció, ami mostanában Magyarországon forog, itt dolgozott például Virginia Madsen (Kampókéz, Dűne) is egy gyerekfilmben, illetve Ridley Scott rendező nemrég említette egy interjúban, hogy a Matt Damon főszereplésével készülő The Martian című sci-fijét is szeretné itt forgatni Budapesten.