Al Pacino depressziós?

2014.09.02. 20:03

Al Pacino a Velencei Filmfesztiválon beszélt a depresszióról, miután több újságíró is szóba hozta, hogy az idei eseményen a szokásosnál nagyobb szerepet kapnak a korosodó, magányos férfiak: Pacino a Humbling és a Manglehorn című filmekben is, Michael Keaton pedig a Birdman című filmben alakít hasonló típusú férfit.

A Keresztapából, a Sebhelyesarcúból, a Fedőneve: Donnie Brascóból és még egy sor más fontos filmből is ismert színész a Humbling sajtótájékoztatóján beszélt a legfrissebb szerepeihez fűződő viszonyáról:

Talán depressziós vagyok, de szerencsére nem tudok róla. (...) Mert hogy is megy ez? Egyszer azt mondod, én most depressziós vagyok? Vannak dolgok, amik elszomorítanak. Néha szeretnél kicsit boldogabb lenni. De az hogy "depressziós", olyan baljósnak tűnik. Ez mindannyiunkban ott van.

– mondta Pacino.

 Az Oscar-díjas és többszörös Golden Globe-díjas színész a szerepe kapcsán azt is elmondta, megérti a depressziót, hiszen az is a színészkedés részét képezi, hogy ténylegesen befogadja a karakterét. Beszélt ezenkívül a boldogsága forrásairól is: három gyermekéről, barátairól, kapcsolatairól és az emberekről, akikkel az évek során találkozott.

A sajtótájékoztatón a Humbling rendezője, Levinson is megszólalt, reagálva egyúttal Robin Willliams öngyilkosságára:

Egyikünk sem fogja megérteni, mi is történt valójában. Egyszerre volt rendkívül kiváló és érzékeny komikus.