Új alien is lesz a Prometheus 2-ben

2014.11.20. 14:21
prometheus2

Ridley Scott ugyan most még nyakig benne van a Marsi (The Martian) című Matt Damon-sci-fi rendezésében, és valahol Budapesten kolbászol, a Prometheus folytatásának előkészületei sem álltak le, sőt. A bemutató dátuma nem ismert, sőt, még az sem, mikor fogják elkezdeni a forgatást (hátha Budapesten) de mi sem jelzi jobban, hogy Scottot nagyon is érdekli a téma, mint az, hogy nemrég elárulta a sajtónak: a filmben egy teljesen új alien is megjelenik majd. A The Australian nevű lapnak adott interjúban kijelentette, hogy

Friss lesz, egy új kezdet. Elegem van az istenekből meg a sárkányokból, meg minden hasonló szarságból. Meglátok még egyet, fejbe lövöm magam. Elég volt. Az eredeti alien egyértelműen egy sárkány, egy kibaszott kemény sárkány, viszont igazi, valós, kézzelfogható lény, ami a frászt hozta a közönségre, és én ezt szeretném a második Prometheusszal elérni. A film utolsó harmadában találkozni fogunk majd az alien új formájával, és garantálom, hogy mindenki be fog tojni tőle.

Scott elismerte, hogy a Prometheus végén látott xenomorf nagyon hasonlított az 1979-es Nyolcadik utas a halálban látottra, de a második Prometheus-filmben nem fognak ráismerni a filmtörténet egyik legkultikusabb idegen lényére. Mivel a Marsi 2015 november 25-én kerül mozikba, a rendező érdemben 2016 előtt nem fog tudni foglalkozni a második Prometheusszal.