Felicity Jones lesz a jövő évi Star Wars-film főszereplője

2015.02.04. 15:19

Felicity Jones, Oscar-díjra jelölt színésznő lesz a Gareth Edwards rendezte új, különálló Star Wars film főszereplője, írta meg a Variety.

A női főszerepre több esélyes is volt, (például Rooney Mara és Tatiana Maslany) de végül az idén, A mindenség elméletében nyújtott alakításáért Oscar-díjra jelölt színésznő lett a befutó. 2015 és 2019 között egyébként minden évben lesz egy új Star Wars-film, idén a a hetedik rész, jövőre pedig egy különálló történetként funkcionáló film kerül a mozikba.

Utóbbinak a sztorijáról egyelőre semmit nem lehet tudni. A spekulációk szerint a történet talán Leia hercegnő és Han Solo korai éveiről szól majd. Annyi biztos, hogy 2016. december 16-án kerül a mozikba.

A rendező, Gareth Edwards neve eddig is ismert volt, a forgatókönyvíró Chris Weitz lesz. Edwards rendezte az új Godzilla-filmet, Weitz pedig többek között az Egy fiúrólt és Az arany iránytűt írta és rendezte.

A Csillagok háborújának hetedik része, Az erő ébredése idén decemberben kerül a mozikba, és több eredeti szereplő is felbukkan majd benne, például Harrison Ford, Mark Hamill és Carrie Fisher.