Hivatalosan is a Marvel-birodalom része lett a Pókember

2015.02.10. 08:40

Még a Sony-hackelés körül szivárgott ki egy email, amiben Kevin Feige, a Marvel-univerzum atyaúristene és a Sony képviselői közötti tárgyalást jegyzetelték, ebben egészen földönkívüli összeget ígért az utóbbi cég az előbbinek, hogy átvehesse a kezükben pénzt tejelő (a Csodálatos pókember második része 708 millió dollárt hozott), de kreatív téren eléggé botladozó (szinte mindenki utálta) franchise-t. Persze az a memó, mint bármi más, ami a hekkelésből kikerült egyrészt nem volt hivatalos információ, másrészt meg lehetett volna egyszerűen kamu is, hiszen nem kommentált senki.

Most viszont a Sony bejelentette, hogy a Marvel Studios-szal együtt újraindítják a Pókembert, a szuperhős pedig először egy Marvel-filmben fog feltűnni. Pontos címet nem mondtak, de a Hollywood Reporter az Amerika kapitány harmadik részére spekulál. A THR úgy tudja, hogy Andrew Garfield nem fog visszatérni Peter Parker szerepében.

Miután bemutatták az új karaktert, 2017. július 28-án jöhet az új, különálló Pókember-film, aminek a producere Feige és a Sony-ügy után igazgatói posztjáról lemondott Amy Pascal lesz.

A két cég megállapodása szerint a Sony fogja kimondani a végső döntést minden kreatív ügyben, illetve ők fogják pénzelni, forgalmazni és birtokolni az új filmeket is. A megállapodás miatt a Marvelnek máris variálnia kellett a közeljövőben bemutatott filmjeinek premierdátumán, később  fog jönni a Thor harmadik része (2017. július 28. helyett 2017. november 3-án), hamarabb a Fekete Párduc (2018. július 6-án), később a Captain Marvel (2018. november 2.), és fél évvel később az Inhumans (2019. július 2.)