Meghalt Leonard Nimoy

2015.02.27. 18:46

83 éves korában meghalt Leonard Nimoy színész és rendező, akit az egész világ Mr. Spockként ismert meg az eredeti Star Trek-sorozatból. Már régóta beteg volt, még januárban vallotta be, hogy krónikus obstruktív légúti betegségben (COPD) szenved, állítása szerint azért, mert korábban dohányzott. Már harminc éve leszokott.

Múlt héten kórházba került, azóta nem érkezett hír az állapotáról. Halálhírét a New York Times jelentette be.

Nimoy egy életre Mr. Spock maradt, a félig ember, félig vulkáni tagja az eredeti Enterprise legénységének, de a munkája nem merült ki a színészetben. Két Star Trek-filmet is rendezett, de ő dirigálta a Három férfi és egy bébit is. A hatvanas években kiadott egy albumot különböző feldolgozásokkal, Emmy-re jelölték egy 1982-es tévéfilmért, ő adta a hangját a Civilization nevű játéksorozat negyedik részéhez, vendégszerepelt a Rejtély és az Agymenők című tévésorozatokban, megjelentetett egy verseskötetet, de közben egy pillanatig sem tagadta le azt a hatást, amit Mr. Spockként tett a világ popkultúrájára.

Live long and prosper, azaz élj soká és légy sikeres. Ez volt Spock szállóigéje, és ez szerepelt az utolsó tweetben, amit Nimoy feltehetőleg a kórházból küldött ezen a héten.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport