Ben Mendelsohn is Star Wars-filmet forgat

2015.03.26. 12:47

Az Animal Kingdomért rengetetg díjjal elhalmozott ausztrál sztár, Ben Mendelsohn is bekerült Felicity Jones mellé a 2016 decemberében mozikba kerülő, önálló Star Wars-film, a Rogue One stábjába, írja a Wrap. Azt persze még nem lehet tudni, kinek a szerepét kapta meg, csak azt, hogy kulcsfigura lesz a történet szempontjából.

letöltés
Fotó: Movieweb

Az viszont biztos, hogy film rendezője a Godzillát levezénylő, szörnyrajongó Gareth Edwards lesz, aki idén nyáron kezdi el a forgatást. A forgatókönyvet ehhez egy olyan geek csapat írta, amiben benne volt többek között a posztapokaliptikus zsánerért rajongó Gary Whitta (Éli könyve, Walking Dead-videojátékok) és az Industrial Light & Magic veterán trükkmestere, az összes Star Wars-filmbe bedolgozó John Knoll, aki Oscart kapott A Karib-tenger kalózai: Holtak kincse digitális látványvilágáért.

Magáról a történetről persze semmit sem tudunk biztosra, de van néhány jel, amiből arra lehet következtetni, hogy a film a felkelők oldalán harcoló, szedett-vedett pilótacsapatról fog szólni, akik talán mind odavesztek egy bevetésen, csak hogy a fiatal Leia hercegnő megszerezhesse, és elvihesse Bail Organa szenátornak a Halálcsillag terveit.

NEl2N6hIYOxypl 1 b

Ezt innen okoskodták ki a hozzám hasonló Star Wars-geekek:

  • Felicity Jones egy kakaóscsiga frizurával egy az egyben a fiatal Leia.
  • A Rogue Squadron a hivatalos kánonban a Hoth bolygón épült, titkos felkelő bázisát védő T-47-es terepsiklók hívójele volt. A köteléket vezető Rogue One egyébként maga Luke volt.
  • A hivatalos Disney-Lucasfilm-kánonon kívül került történetekben a Rogue Squadron az első és a második Halálcsillag elleni támadásban is részt vett Wedge Antilles csapata volt, csupa X-szárnyú vadászgépekben ülő pilótákkal. A bevetéseikről külön könyvsorozat készült, amit itthon is kiadtak Zsiványkommandó címmel. Itt a Rogue One hívójelű pilóta maga Wedge volt.
  • Így tehát lehet, hogy a Luke előtti Zsiványkommandó szerezte meg a Halálcsillag terveit és adta oda Leiának.
  • De az is lehet, hogy Felicity Jones nem is a fiatal Leia lesz, hanem a Zsiványkommandót vezető női pilóta.
  • És persze az is lehet, hogy ez Wedge Antilles saját filmje lesz.