Jövőre megtudjuk, hogyan rabolták el az első Halálcsillag tervrajzait

2015.04.20. 10:30

Az anaheimi Star Wars-konferecia záróakkordjaként Gareth Edwards, a jövőre jelentkező Star Wars - Rogue One (Csillagok háborúja - Zsivány Egy) című film, az első különálló SW-film rendezője mesélt arról, mire számíthatunk a Felicity Jones főszereplésével készülő sci-fi-ben.

Egy heist movie-ra, azaz okosrablós filmre, arra.

A jövő decemberben bemutatásra kerülő Rogue One egy előzményfilm lesz ugyanis, és arról a merész, sok emberéletet követelő akcióról szól majd, aminek során a lázadók megkaparintották a Halálcsillag tervrajzait, hogy utána az Új remény alcímű Star Wars-ban Luke Skywalker felrobbanthassa a műbolygót. Az antológiafilmnek nevezett Rogue One-hoz megmutattak egy teasert is, amiből nem derült ki persze semmi, csak egy dzsungelbolygó látszik rajta, meg felette a Halálcsillag, de tessék, nem vagyunk semminek az elrontója:

Halálcsillag is lesz a 2016-os Star Wars-filmben!

Edwards szerint a filmben nem lesznek egyértelmű hősök és gonoszak sem, ami azért elég meglepő, hiszen egy bolygók elpusztítására képes fegyvert kifejlesztő bagázsban csak akad legalább egy olyan, akire azt lehet mondani, hogy egy szemét gennyláda, de mindegy. Háborús film lesz, nyomatékosította a hallgatóságban, nem véletlenül hívják Csillagok HÁBORÚJA-univerzumnak. A filmet belengi még a Jedik teljes hiánya is, ami nem csoda, hiszen a Star Wars azzal kezdődik, hogy a Jediket mind kiirtották a Sith-lovagok.

Egy szereplő kiléte már régóta ismeretes a filmből: Felicity Jones lesz az egyik húzónév. Amikor ez annak idején kiderült, az internet népe felbolydult, és menten egymás mellé pakolták Jones és az ifjú Carrie Fisher arcát, hogy bebizonyítsák, mennyire hasonlítanak egymásra, arra tippelve, hogy Jones tuti a ifjú Leia hercegnő lesz. Edwards mostani bejelentése alapján viszont Jones egy lázadó katonát alakít a Rogue One-ban.

Nyugi, ez még csak egy vázlatrajz az új filmből.
Nyugi, ez még csak egy vázlatrajz az új filmből.

A konferencián az is kiderült, hogy a Star Wars VII második, múlt héten bemutatott teaserjét 24 óra leforgása alatt 88 millió alkalommal nézték meg a YouTube-on.