Emily Blunt olyan tökös csaj lesz, hogy ihaj

2015.06.20. 09:25

Az angol színésznő új filmje, a Sicario nemcsak azért lesz jó, mert az előzetese több izgalmat tartogat, mint a Hacktion-összes, hanem azért is, mert a szereplő között Benicio Del Toro, Josh Brolin, Jon Bernthal és Dulé Hill is feltűnik, és a rendezője az a Denis Villeneuve, aki a Fogságban című thrillerrel már megmutatta, hogy nagyon ért a feszültségkeltéshez, az akcióhoz, a drámához és ahhoz, hogy a főszereplői folyamatosan úgy csikorgassák a fogaikat, hogy egyet se veszítsenek el közben.

Sicario Official Trailer #1 (2015)

A Sicario, azaz Bérgyilkos (remélem, nem fordítják le) egy idealista FBI-ügynökről szól (Blunt), aki az amerikai–mexikói határon kerül olyan helyzetbe, hogy megkérdőjelezzen mindent, amit addig gondolt a bűnüldözésről, a törvényességről és hasonlókról. A nemzetközi drogcsempészeket üldöző különleges egységhez csatlakozva (a tagjai között Brolinnal és Del Toróval) elvállalja, hogy beszáll egy mexikói kartellvezér kiiktatására indított akcióba, és ekkor kezd el a gondosan felépített kis világa összedőlni.

A filmet az idei cannes-i filmfesztiválon, oppardon, a közkedvelt dél-franciaországi fürdővárosban évente megrendezett mozgóképes seregszemlén mutatták be, és a jelenlévő újságírók nagyon szerették. Hazai premier októberben, az USA-ban szeptember 25-től látható.