Repülőgép-szerencsétlenségben meghalt a Titanic zeneszerzője

2015.06.23. 06:43

A kétszeres Oscar-díjas James Horner magángépe a kaliforniai Santa Barbara mellett zuhant le magyar idő szerint kedd reggel. A zeneszerző halálát személyi asszisztense, Sylvia Patrycja jelentette be a sajtónak. Horner egymotoros, S-312 Tucano MK1 típusú gépén rajta kívül senki más nem tartózkodott. A gép a Los Padres erdőben zuhant le, ezt a helyi tűzoltóság vezetője közölte a sajtóval.

James-Horner

Horner legismertebb munkája az 1997-es Titanic volt, amiért két Oscar-díjat is kapott: egyet a film zenéjéért, egyet pedig a Celine Dionnak írt My Heart Will Go On című betétdalért. A film zenéje 27 millió példányban kelt el világszerte. Többször jelölték Oscarra, például az 1986-os Bolygó neve: Halál és a 2009-es Avatar zenéjéért is. Horner jelenleg is James Cameronnal dolgozott, az Avatar második és harmadik részének zenéjét komponálta.

Rengeteget dolgozott, a közeljövőben több olyan film is a mozikba kerül majd, aminek ő komponálta a zenéjét, például a Southpaw című bokszfilm Jake Gyllenhaal és Rachel McAdams főszereplésével, Jean-Jacques Annaud Wolf Totem című thrillerje vagy a 2010-es chilei bányaomlásról szóló 33 című dráma.

Horner legemlékezetesebb kompozícióit itt meghallgathatja: 

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport