A Trónok harca szőke csaját akarta vámpírnak a Sony

2015.06.24. 16:43

A legutóbb közzétett Sony-emailekből ebben a cikkben már mazsoláztunk egy kicsit, de a 260 000 oldalnyi dokumentumhalomból kiszedni az igazén érdekes infókat nem is annyira könnyű, és minden bizonnyal jó ideig eltart majd. Egy olvasónk a WikiLeaks-en (itt) található szénakazalban azonban csillogó tűt talált.

Egy 2014 április 17-én kelt levélben ugyanis a Sony marketinggel foglalkozó alelnöke, Sal Ladestro arról tájékoztatja a vezetőséget, hogy a Kate Beckinsale latexbe bújtatott seggével eladott Underworld-franchise rebootjához új színésznőt kellene nézni, de szerencsére ez neki már korábban eszébe jutott, és lekutatta, mi lenne, ha a Trónok harcában Danaerys Targaryent alakító Emilia Clarke-ra bíznák a vámpírok vs. farkasemberek-kaland feltámasztását.

A felmérés alapján kiderült, hogy az ausztrálok rém lelkesen álltak hozzá a kérdéshez, és mivel a tévésorozat arrafelé legalább olyan népszerű, mint az USA-ban, Clarke arca lábon eladná a filmet arrafelé. Hollandiában és Belgiumban Clarke szőke haja lenne a kulcsmomentum, ami ugye paróka, de kicsire nem adunk. Az olasz reakció azért meglepő, mert ott a kérdést Clarke vagy Lena Headey? formában tették fel (Headey alakítja Cersei királynőt a sorozatban, de eddig a két színésznek sajnos nem volt közös jelenete) és a fiatalabb Clarke elsöprő fölénnyel nyert.

Kelet-Európában a Trónok harca ugyan népszerű, írta Ladestrónak a területért felelős marketinges, de itt Kate Beckinsale nélkül nem lehet eladni az Underworld-filmeket. Sőt, derült ki, errefelé egy karizmatikus férfiember is kell a nők mellé, és a film isten ments, hogy 3D-s legyen. (Utóbbival egyetértünk mi is.) Dél-Koreában egyelőre még nem arat a Trónok harca, de mivel Clarke és a helyi hősnek számító Byung Hun Lee a Terminator Genisyben együtt szerepel, a közönség jól fogadná a színészcserét.

Pár helyen viszont kifejezetten elutasítóak voltak a nézők, Brazíliában Clarke-ot nem tartják sztárnak, és nem mennének el a filmre csak miatta, a legtöbb ázsiai országban pedig kifejezetten káros lenne, ha leváltanák Kate Beckinsale-t, áll az emailben.

És vajon milyen döntés született ezután? Az Underworld-franchise következő filmje 2016-ban kerül a mozikba, a főszereplője továbbra is Kate Beckinsale, aki ezt a csatát, úgy látszik, megnyerte (sőt, a következőt is, mert két filmre írt alá).