Százmillió dollár fölött nyitott a Minyonok

2015.07.13. 08:30

Tarolt a Minyonok című rajzfilm az amerikai mozikban, az animációk minden idők második legnagyobb nyitó hétvégi jegyárbevételét jelentő 115,2 millió dollárt (32 milliárd forint) hozta a pénztárakban. A győztes még mindig a Shrek 3, ami 121,6 millió dollárt keresett a nyitóhétvégén. 

A bevétel azért is számít igen jónak, mert, Christopher Meledandri, a Minyonok producere híres arról, hogy alacsonyan tartja a költségeket. A Minyonok 74 millió dollárba került, míg a Pixar és a DreamWorks legtöbbször 100 millió dollárnál is többet költ egy-egy animációjának gyártására. Igaz a Minyonok promóciójára közel 600 millió dollárt költött a stúdió, így van mit behozni. "Bármi, ami százmillió dolláros jegyárbevétel fölött nyit, az biztosan több generációt meghódított. A minyonok a Gru-sorozat sztárjai, szeretik őket a gyerekek, a tizenévesek, és a felnőttek is" - mondta Jeff Bock, az Exhibitor Relations elemzője.

Minyonok - trailer

A Minyonokat jegyző Universalnak volt mit ünnepelnie az elmúlt hónapokban, a Tökéletes hang 2 (Pitch Perfect 2) és A szürke ötven árnyalata (Fifty Shades of Grey) kasszasikerek gyártója két filmjével - a Halálos iramban 7-tel (Fast and Furious 7) és a Jurassic Worlddel - is átlépte már a világ jegypénztárainál az egymilliárd dolláros árbevételt.

A 4301 amerikai moziban műsorra tűzött Minyonok olyan elsöprő sikerrel nyitott, hogy a két másik debütáló film, az Önkívület (Self/less) és az Akasztófa (The Gallows) gyártója félhetett, hogy szinte észrevétlen marad. Az utóbbi járt jobban, 2720 amerikai moziban 10 millió dollárért keltek el rá a jegyek, írja az MTI. A Minyonok és a korábbi hetek még játszott kasszasikerei, a Jurassic World és az Agymanók (Inside Out) miatt hatalmasra rúgtak a jegyárbevételek: majdnem 40 százalékkal magasabbak voltak, mint egy évvel ezelőtt, amikor a Majmok bolygója: Forradalom (Dawn of the Planet of the Apes) című film nyerte debütáló hétvégéjét.

Az az igazság, hogy a Minyonokat mi is nagyon szerettük.