Így készül Dobó Kata focifilmje, a Brazilok

2015.07.27. 17:11

Dobó Kata szereplésével megkezdődött a tévés M. Kiss Csaba roma focistás filmjének, a Braziloknak a forgatása. A Brazilok egyike annak a hét új hazai gyártású filmnek, amelyek nemrég kaptak támogatást az Andy Vajna vezette Magyar Nemzeti Filmalaptól.

A fociról és a szerelemről szóló Brazilok 361,875 millió forint támogatást kapott a filmalaptól. A film sztorija röviden:

A könnyes, humoros, etno-mese egy kis vidéki településen, Acsán játszódik, ahol az új, fiatal plébános elintézi a polgármesternél, hogy a romák Brazilok nevű csapata is elindulhasson a falubajnokságon.

A film rendezője az RTL Klub, a TV2 és az MTV képernyőjéről ismert tévés, M. Kiss Csaba és Rohonyi Gábor, aki a 2007-es Konyecet rendezte. A forgatókönyvet M. Kiss Csaba, Muhi Klári és Huszár Péter írta. Producerek: Mécs Mónika (Csak a szél, Konyec, Kaméleon) és Mesterházy Ernő.

A filmben Dobó Kata mellett több ismert színész is játszik, többek között Bánki Gergő, Fekete Ernő, Schmied Zoltán, Kaszás Gergő, Schell Judit Rezes Judit és Gryllus Dorka. De láthatjuk majd az egykori Megasztár-énekest, Gáspár Lacit is, aki saját magát alakítja a filmben.

Fotó: Magyar Filmunió / M&M Film

A Brazilban a már ismert sztárok mellett fiatal színészek (Farkas Franciska, Mészáros Blanka, Nagy Dániel Viktor, Dóra Béla) és amatőr roma szereplők is játszanak.